perjantai 22. elokuuta 2008

Marjakakku



Siitä on varmaankin kuukausi kun tätä tein, joten en oikein enää muista mitään tästä marjakakusta. Tässä nyt kuitenkin ohje:

Marjakakku (12-15 annosta)

Kakkupohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 liivatelehteä
1 l marjoja, esim. mansikoita ja mustikoita
4 dl mansikkakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Koristeluun:
1/2-1 dl tuoreira marjoja

Voitele ja korppujauhoita irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto, sokeri ja soseutetut marjat. Tarkista sokerin määrä. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos marjavaahtoon hyvin vatkaten. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta alimmaiseksi puolikas kakkulevy ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta toinen levy vaahdon päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta kakku tarjoilualustalle ja koristele marjoilla.

Itse käytin koristelussa mansikoita, viinimarjoja ja viinimarjojen lehtiä. Itselläni kakku hyytyi niin että kakkua ei koristelun jälkeen kärsinyt kovinkaan paljon liikutella ilman että koristeet olisivat lähteneet pois paikoiltaan.

Ohje: Yhteishyvän Ruoka lehti 8/06

Ei kommentteja: