perjantai 22. elokuuta 2008

Marenki-jäätelökakku

Tein tätä kakkua keskiviikkona. Onnistui hyvin, mutta kakku olisi pitänyt syödä yhdellä kertaa ja koska syöjiä ei ollut tarpeeksi piti kakku pakastaa kahteen kertaan. No ei se kuitenkaan hirveästi vaikuttanut vaikka kakku uudelleen pakastettiin sulamisen jälkeen ja hyvää oli. Ylemmässä kerroksessa jäätelöön laitettiin vadelmia, joten se osa kakusta suli hitaammin. Eli pohjakerros oli ihan sulaa kun ylempi kerros oli vielä ihan jäässä... Vadelmat olivat pakastevadelmia, mutta tietysti tuoreet sopivat paljon paremmin, varsinkin koristelussa. Ohjeessa oli että koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä, mutta koska meiltä ei löytynyt sitruunamelissan lehtiä, käytin mintun lehtiä jotka sopivat mainiosti koristeluun.


Marenki-jäätelökakku (10-12 palaa)

Marenkipohjat:
8 valkuaista
3 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
2 tl viinietikkaa

Jäätelö:
8 keltuaista
1 1/4 dl tomusokeria
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaota
200 g vadelmia

Koristelu:
vadelmia
sitruunamelissa lehtiä

1. Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon. Lisää lopuksi viinietikka.

2. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Piirrä leivinpaperiin 2 ympyrää sen vuoan avulla, jossa jäätelökakku pakastetaan. Levitä marenki ympyröihin piirroksen ääriviivoja myöten.

3. Paista pohjia tunti tai kunnes ne ovat rapeita.

4. Valmista jäätelö: Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi. Vispaa kerma ja kääntele varovasti keltuaisseokseen. Mausta vaniljasokerilla.

5. Jaa seos kahteen kulhoon. Mausta toinen puoli kaakaolla ja toinen vadelmilla.

6. Aseta toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle suklaajäätelöseos. Pakasta noin 15 minuuttia, kunnes jäätelö hyytyy.

7. Laita toinen marenkilevy suklaajäätelölle. Kaada päälle vadelmajäätelö. Laita kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

8. Ota kakku sulamaan 20 minuuttia ennen tarjoiua. Koristele vadelmila ja sitruunamelissan lehdillä.

En tiedä mistä tämä ohje on, löysin kaapin pohjalta kortin jossa ohje luki.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Vastavierailulle tupsahdin ja tähän piti kommentoida kun oli niiiin herkullisen näköinen jätskikakku! =)
Linkitän sinut sivuilleni..