sunnuntai 24. elokuuta 2008

Juustopyöröt


Tein tänään näitä suolaisia juustopyöröjä. Tekovaiheessa vähän epäillytti, että mitäköhän näistä tulee kun taikina maistui omituiselta ja se juuttui pöytään kiinni. Uunista tultuaan ne kuitenkin näyttivät kelvollisilta ja maistuivat maukkailta. Valmistusaika oli noin puolituntia, kuten ohjeessa arviotiin.

Juustopyöröt (noin 20 kpl)

3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
75 g margariinia tai voita
2 dl kermaviiliä

Väliin:
n. 1 dl juustoraastetta (itse käytin emmental)
unikonsiemeniä

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
unikonsiemeniä

Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja juustoraaste kulhossa. Sekoita rasva joukkoon käsin nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele levylle juustoraastetta ja unikonsiemeniä. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta
n. 1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteen lämmössä n. 15 min.

Ohje: T-kuluttajapalvelun viikon 36 (olisiko vuodelta 88) ruokalehtinen


1 kommentti:

Essi kirjoitti...

Näyttävät herkullisilta! :)